lokakuuta 01, 2010

Pienet lystikkäät pullukat

Noh, pullukat ja pullukat.. Mutta hyvin syöneitä kuulemma, sanoi eläinlääkäri tänään sirutuksessa ja pentutarkastuksessa :) Taitaa mennä tästä krediitit Tiukulle, joka edelleen antaa pentujen mussuttaa maitoa pari kertaa päivässä. Liha ja nappula maistuu onneksi siinä sivussa.

Eläinlääkärissä meni tosi hienosti, pennut antoivat hyvin käsitellä itseään, pöydällä oleminen oli jo tuttu juttu ja sirutuskaan ei tuottanut ongelmia. Sirutuksessa Mini ei ehtinyt sanomaan oikein mitään, Toka kiljaisi lyhyesti ja Pontus inahti hiukan. Noin kolmessa sekunnissa kaikki olivat unohtaneet tapahtuneen ja kaunaa piikin pistäneelle eläinlääkärillekään ei kannettu. Pontus itseasiassa vei kaikki huulirasvat mukanaan kun pienen koiran kieli vaan lipoi tohtorin naamaa kohti.. :) Vieras paikka ei tuottanut minkäänlaisia ujosteluja kenellekään pennulle.

Onpahan taas mennyt aika vauhdilla, tytöt on jo niin reippaita, kuin ihan oikeita koiria! Melkein :) Pennut täyttivät tänään seitsemän viikkoa ja tän päivän punnituksen mukaan painoa on kertynyt Minille melko tarkalleen 2kg, Tokalle 2,2kg ja Pondelle 2,45kg. Viime viikonloppuna pentujen iskän, Puntin, omistaja kävi täällä palluttelemassa naperoita ja saatiin samalla pennuille hienot, omat pannat. Parina ekana pantapäivänä oli pientä rapsuttelua ilmassa, mutta nopeasti tytöt tottuivat punaisiin pantoihinsa. Erjalle vielä kiitos käynnistä ja kaikista tuomisista, narulelut ja luut ovat olleet ahkerassa käytössä :)

Ollaan tällä viikolla päästy ulkoilemaan tosi kivasti, melkein joka päivä. Vauhtia riittää, kivillä ja kannoilla on huippuhauskaa kiipeillä ja märkä nurtsikaan ei tunnu haittaavan :) Sisätiloissa pennut ovat saaneet tutustua pariin uuteen koirakaveriin ja mm. Ikean lapsille tarkoitetuun ryömintäputkeen. Kyllä agiltytaitoja näyttäisi löytyvän ;-) Autolla matkustus (kevythäkissä) sujuu sekin kuin vanhalta tekijältä, uni tulee varsin nopeasti hetken "päästä-meidät-häkistä-pois" -ininän jälkeen.

Tiistaina käytiin pentutestissä Ilmajoella, pennut testasi Minna Leppälä koirakoulu NouHau:sta. Oli tosi mielenkiintoinen kokemus! Vieraassa paikassa ja ilman tuttujen ihmisten tukea testattiin pentujen reagointia vieraaseen ihmiseen (mm. sylissä oloa, käsittelyä), luoksetuloa (heti aluksi pentu jätetään yksin huoneen perälle), leikki-/taisteluhalua, paineensietoa/alistusta (käännetään selälleen), ääniherkkyyttä, palautumista (leikitään uudestaan alistamisen jälkeen), pöydälläoloa (liukkaalla, heiluvalla levyllä) ja kontaktin ottoa ihmiseen (pentu mm. lasketaan jalkojen väliin, testaaja kävelee pois - lähteekö pentu perään) yms.

Näistä sitten annetaan arvioita / pisteitä (asteikolla 1-5) ja lopuksi päähuomion saavat hermorakenteen ja toimintakyvyn arvioinnit, joihin testin kaikki osuudet vaikuttavat.
Testi vahvisti monia käsityksiäni pentujen luonteista, mutta myös yllätti joiltakin osin.

Mini oli jännittyneempi kuin olin odottanut, mutta odotetun itsenäinen. Toka hiukan jopa yllätti tasaisuudellaan,  hän näytti olevansa reipas tutkiskelija, joka shibamaiseen tyyliin ei nyt niin kamalasti vieraasta ihmisestä välitä mutta ei kuitenkaan hätkähdäkään juuri mistään. Pontuksen ihmisläheisyys ja kontaktinhalu oli tiedossa jo etukäteen, mutta en osannut odottaa, että silminnähtävissä oleva rohkeus ja rentous säilyisi noin hyvin läpi testin. Kaikenkaikkiaan olen tosi tyytyväinen sekä testiin että meidän naperoihin :-) Voin kyllä oikeasti suositella testiä kaikille kasvattajille; vieras ympäristö ja ammattilainen testaamassa/arvioimassa antaa paljon tukea omille näkemyksille pentujen luonteista. Testin myötä pystyy antamaan pennunostajalle paljon vinkkejä siitä, mitä erityisesti kannattaa ostajan oman pennun koulutuksessa huomioida. 

Muttajoo, käytiin tosiaan tänään aamulla siellä sirutuksessa ja nyt jo pentueilmoitus oli hyväksytty Omakoiran kautta, joten pääsin maksamaan rekisteröinnit. Nyt vain ootellaan, että ensimmäinen Mirai No -pentue ilmestyy jalostustietokantaan, wuhuu :-) Jos sitten ensi postauksessa tytöt ois esittelyssä ihan virallisine nimineen tuoreiden poseerausten kera :)

Ei kommentteja: