syyskuuta 17, 2010

Pikkuperkele, Termiitti ja Riiviö


 Otsikkohan sen jo kertoo, nimet pennuille on nyt keksitty! Heh, eikö olekin kivat? :D

Uusia temppuja on taas viikossa opittu vaikka kuinka monta; äänenkäyttö senkun laajenee, Toka ja Pondekin oppivat karkaamaan pentuaitauksesta (Mini on tämän hallinnut jo koko viikon..), juoksuvauhti kasvaa entisestään ja hampaat tarttuvat milloin mihinkin... Että semmosta :) Ja minä kun olen ilmeisesti pitämässä ainakin pari pennuista kotona kasvamassa noin 9 viikkoisiksi asti.. Vielä naurattaa, mutta en tiedä enää varmaksi kuinka kauan! :D


Ei vaan, onhan ne aivan ihania edelleen. Pehmeitä ja suloisia ja niiin iloisia että! Jos Aleksi herää ensin ja päästää pennut aitauksesta pois, ne juoksevat heti ensimmäiseksi ihan innoissaan mun sängyn vierelle katsomaan joko olisin herännyt. Jos lasken käden lattian tasolle ja juttelen heille jotain, niin kaikki kolme saavat kauheita ilohepuleita! Eipä siinä sitten enää kauheesti harmita aikainen herätys, sydän sulaa väkisinkin :)

Tänään pennut täyttivät 5 viikkoa. Pennuille on varattu eläinlääkärin tarkastus ja mikrosirutus parin viikon päähän ja pentutestiinkään (Minna Leppälä, koirakoulu NouHau) ei enää ole kuin puolisentoista viikkoa! Hetken päästä on tiedossa toinen madotus - melkein kuulen jo "riemunkiljahduksia" pentuaitauksesta! Noo, katotaan miten tällä kertaa käy, nyt on Axilur-maistiaiset tiedossa.

Tutustumassa uuteen ihmiseen
Tänään illalla tulee mun sisko ja serkku pariksi yöksi kylään ja sunnuntaina aamupäivällä jo toiset pennunostajat ihastelemaan lapsosia. Oikein mukavasti pennut ovat päässeet tutustumaan pitkin tätä ja viime viikkoa monenlaisiin vieraisiin ihmisiin ja minkäänlaista ujostelua ei kyllä ole näkynyt mailla halmeilla!

Tiuku on aika surkean näköisessä kunnossa tällä hetkellä, karva on ihan olematon ja tissit tietysti roikkuvat. Suuresta ruokahalusta huolimatta energiaa ei tunnu maidontuotannon jälkeen riittävän enää Tiukun omiin varastoihin vaan hän on myös tosi laiha. Toivon mukaan tilanne helpottaa kuitenkin kohtapuolin, kun pennut alkavat syödä paremmin kiinteää ruokaa ja jossain vaiheessa se Tiukun karvakin sitten lopulta alkaa kasvaa :) Vaikka ulkoisesti emo on kaikkea muuta kuin hehkeimmillään, onneksi tytön ihana luonne tuntuu olevan ihan ennallaan. Pakko hehkuttaa sen verran, että kun käytiin maanantaina alkeisagin vikalla treenikerralla varovaisesti kertaamassa keinua, putkea, keppejä, puomia ja pöytää niin Tiuku oli aaaivan super! En malta odottaa että parin viikon päästä agilityt jatkuu ihan säännöllisesti joka maanantai, wuhuu :-)

Seuraavassa 1 kk posetukset:




Ja järjestyshän oli ylhäältä alas Riiviö - Pikkuperkele - Termiitti.. ;)

5 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Hahaha, mielenkiintoset uudet nimet. Pikkuperkele on ihan paras. :D Jotenkin kyllä ristiriidassa ton kuvan kanssa, mut ulkonäköhän voi toki pettää... :D

Sini kirjoitti...

Ulkonäkö voi todellakin pettää.. :D

Jaana kirjoitti...

Oi! Tulee ihan Ganonin pentuajat mieleen, oli niin suloinen tapaus että, kuitenkin kasvattaja 7vk kohdalla soitti että "Koska sie oikein tulet hakemaan tämän pois?". Viikkoa lupailin...

Mutta jos lopputulosta katsotaan niin oikein lupaavilta vaikuttavat! Vai ettei pentuaitauksessa pysytä.. Ulkoilevatko pennut paljon?

Anne kirjoitti...

Millainen se pentutesti muuten on? :)

Sini kirjoitti...

Jaana, pyritään käymään ulkona joka päivä jos vain sää sallii. Kerrallaan pennut jaksavat juoksennella vajaan tunnin ennen kuin tulee väsy ja alkaa paleltaa. Nyt on ollut harmittavan sateista / maa märkä. On harmi, ettei meillä ole omaa pihaa, jossa pennut voisivat ulkoilla enemmän.

Anne, pentutestistä löytyy googlailemalla aika kivasti asiaa. Niitä on vähän erilaisia, me ollaan nyt menossa opaskoirakoulun pentutestiin (tiivistettynä tietoa löytyy täältä http://www.opaskoirakoulu.fi/testit/pentesfi.htm).