syyskuuta 10, 2010

Puoliväli

Tytöntylleröt täyttivät tänään 4 viikkoa! Puoltaväliä jo mennään, vitsit aika kulkee niin nopeesti..

"Merkkipäivän kunniaksi" tänään leikkailtiin kynsiä; Mini oli pennuista rauhallisin (tai unisin..), Pontus yritti räpiköidä pois ennen kuin tyytyi kohtaloonsa ja Toka kajautti ilmoille sellaiset shibakiljunnat että korvissa soi. Ininää ja kiljuntaa kuuluu kyllä joka päivä (ja yö..) kaikkien kolmen toimesta, milloin mistäkin syystä. Noo, eivätpä jää pikkuneidit yksin "hätään".. :)

Kiinteää ruokaa eli jauhelihaa ollaan nyt maistelu pari kertaa päivässä, hyvin maistuu. Toka on ehkä kovin syömäri, mutta kaikki kyllä maistelevat jo melkein aina kun lihaa tarjoan. Ensi viikolla päästään varmaan siirtymään pelkästä jauhelihasta jo vauvanvelli-jauheliha -sekoitukseen.

Käytiin tänään taas ulkoilemassa, aurinko ei iltapäivällä paistanut enää ja jossain vaiheessa Minille tulikin jo niin kylmä että vaikka hän nukkui mun jalkojen välissä pyyhkeellä, rassu alkoi tärisemään ja päätettiin sitten lähteä sisälle vaikka Pontus ja Toka vielä juoksentelivat ympäriinsä. Muutama utelias sisäpihalla ohikulkenut ihminenkin kävi moikkaamassa pentuja, Pontus oli kaikkein sosiaalisimmalla päällä ja melkeinpä juoksi erään nuoren miehen jalkaa päin :D Kukaan pennuista ei kuitenkaan ujostellut juurikaan, lähinnä Tiuku oli alkuun epätiukumaisesti kovin epäileväinen ja teki sen haukkumalla (jopa ulvomalla) hyvin selväksi. Kaipa se on luonnollista että emo suojelee pentujaan, mutta luulen, että jätetään ainakin välillä äiskä kotiin lepäämään kun jatkossa lähdetään ulos. Näin pennut eivät saa äiskän epäilyistä väärää mielikuvaa uusista tuttavuuksista, kun eihän niitä oikeesti tartte haukkua. :-)

Olen kovasti yrittänyt miettiä pennuille virallisia nimiä, ja kaksi nimeä onkin jo päätetty. Pentueesta tulee Y-pentue. Kolmas nimi on vielä harkinnassa, hankalaa tässä vaiheessa päättää nimistä kun ei kovin tarkasti vielä esimerkiksi pentujen luonteista kuitenkaan tiedä. Luultavasti nimet pentujen kesken onnistun lopullisesti jakamaan vasta sirutuksen aikaan, mutta kolme nimeä pyrin päättämään alkuviikosta ja lähettämään tiedot tällöin kennelliittoon sähköisesti Omakoiran kautta. Toivon mukaan rekisterikirjat ehtivät näin meille takaisin ennen lokakuun alun eläinlääkärikäyntiä ja pennunostajat saavat kaikki paperit mukaan pentuja hakiessaan.

Pentujen painonkehitystä en ole seuraillut enää tällä viikolla päivittäin, mutta tänään otettiin neliviikkoispunnitus. Mini painaa 1210g, Toka 1300g ja Pontus 1410g. Mitään virallisia neliviikkoiskuvia ei tänään ehditty ottamaan, mutta ehkä huomenna :) Tässä kuitenkin ensimmäisiltä ulkoilukerroilta pari kuvaa - on ne naperot vaan hurmaavia, eikö?

Mini terhakkaana
Pontus on löytänyt hyvän päikkäripaikan :)
Toka härnää äiskää - tai saattaa olla että äiskä itse yrittää leikittää :)
Koko kööri väsähti kantovatiin poislähtiessä :)

6 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Aivan ihania pikkushboja, todellisia hurmureita :) Kovasti olisi mullakin shibatyttö toiveissa, vielä ei vaan aikatauluun mahdu. Mutta ihana silti selailla blogeja ja kasvattajien nettisivuja ja kerätä tietoa varastoon. Kaikkea parasta tuoreelle kasvattajalle sekä pikkuisille :)

Anne kirjoitti...

Hassu Pontus, juosta nyt melkein jonkun jalkaa päin innostuksissaan. :D
"...kolme nimeä pyrin päättämään alkuviikosta ja lähettämään tiedot tällöin kennelliittoon sähköisesti Omakoiran kautta." ...iik! :)

Jaana kirjoitti...

Aivan ihanan näköisiä koiran alkuja :D Hymyilyttää kovasti kun katsoo kuvia pienistä söpöläisistä. Leikkivätkö kovasti keskenään?

Anonyymi kirjoitti...

Suloisia pentuja :)Onko kaikki jo varattu? Itse olen nyt pari vuotta haaveillut Shiboista ja pentukuume vain yltyy noita kuvia katsellessa. Sopiiko rotu ensimmäiseksi koiraksi rivitalon kaksioon, teen kuusituntisia työpäiviä, mutta äitini voisi tulla aluksi hoitamaan pentua. Ja paljon virikkeitä jättäisin. Lenkkeilen ahkerasti joten liikunnan puutteesta ei pitäisi olla pulaa. Ennen kuin alan liikaa haaveilemaan voisitko kertoa paljon shiba narttupentu keskimäärin maksaa? Vastuuntuntoinen olen ja en luopuisi pennusta jos sen saisin, allergiaa minulla ei ole.

Sini kirjoitti...

Linda, kiitos kommentista ja toivotuksista! Koiratietoa ei voi koskaan olla varastossa ainakaan liikaa ennen oman pennun hankintaa :)

Anne, saa nähdä nyt sitten koska saan ne nimet päätettyä, kauheita ongelmia ton kolmannen nimen kanssa kun ei meinaa löytyä mitään tarpeeksi hienoa.. :)

Jaana, kyllä leikkivät! Kauhulla odottelen millaisia leikkejä tytöt parin viikon päästä leikkii, nytkin äänitehosteet saattavat lyhyitä hetkiä olla jo aika hurjia. Ihanasti tosin leikkivät meidän ihmistenkin kanssa, ottavat hyvin kontaktia ja jaksavat aina innostua :)

Anonyymi, kaikki pennut on varattu. Kyllä minusta shiba sopii hyvin rivitalokaksioon, miksei kerrostaloonkin, mutta pieni piha tietysti helpottaa kovasti asioita. Meilläkin on haaveissa rivitaloon muuttaminen, mutta menee varmaan vielä ainakin ensi vuodelle muuttopuuhat. Shibojen hinnat liikkuvat Suomessa 1200-1500 euron välillä. Onnea oman pennun etsintään!

Riikka kirjoitti...

Voi että noi pennut on ihania! Tuli kauhee pentu kuume.. No, ehkä toi yksi ikuisuuspentu riittää :D