syyskuuta 22, 2010

Vierailijoita, autoilua ja ulkoilua

Mini
Kuudes viikko pentujen kanssa on hyvässä vauhdissa ja perjantaina naperot täyttävät 6 viikkoa. Viime viikonloppuna lapset saivat toisen madotuksensa. Suunnitelmat muuttuivat sen verran, että pennut saivat vielä toisen kerran Canexia kun Axiluria ei ollutkaan tahnana saatavilla. Saavat sitä sitten vikalla kerralla 7 viikkoisina, kolmen päivän kuurina. Madotus meni ihan hyvin, tytöt pitivät tahnaa tosin ehkä vieläkin inhottavampana kuin aiemmin ja Mini puklautti ekan annoksen hyvällä vauhdilla ulos.

Viikonloppuna ja alkuviikosta meillä kävi vielä kahden pennun omat ihmiset vierailemassa ja nyt tuntuu tosi mukavalta, kun tietää että kaikille lapsille on mitä parhaimmat kodit tiedossa. Kaikkien pentujen luovutusajankohdat on myös alustavasti sovittu, pennut lähtevät maailmalle 8-9 viikon iässä (vko 41) sijoituspennun ollessa meillä kaikkein pisimpään. Yritän lohduttautua toistaiseksi sillä, että on siihen ensimmäisenkin pikkupiraijan lähtöön sentään vielä yli kaksi viikkoa.. :)

Pontus ja Toka
Pennut tutustuivat maanantaina vierailijoiden myötä myös ensimmäisen kerran vieraaseen koiraan, eivätkä olleet kyllä tästäkään ollenkaan moksiskaan. Kovasti yrittivät jo leikkiä uuden kaverin kanssa, etenkin Pontus oli heti alussa hyvin kiinnostunut pitkäkarvaisesta kaverista. Tämä pieni sheltie tulee olemaan joillekin tytöistä ikioma isosisko. :) Lisää kivoja koirakavereita saadaan kylään viikonloppuna ja varmasti ensi viikolla myös.

Sisäsiisteysopettelu sanomalehdelle on edennyt ihan mukavasti, eilen sadepäivän ajan pennut sai oikeastaan juoksennelle koko päivän ympäri kämppää ja tarpeiden teko osui paperille tosi hyvällä pronsentilla! Oltaiskohan alle viidet pissat siivottu koko päivänä lattialta, niistäkin osa vain vähän lehden vierestä :) Sanomalehtiä on meillä lattialla toki useampia, mutta kyllä sitä lattia- ja mattopinta-alaa silti aika paljon paperia enemmän on ;)

Possunkorvakin maistuu
Kiinteä ruoka maistuu pikkuhiljaa enemmän ja enemmän. Jauhelihan vaihto hyvin turvotettuihin nappuloihin ei tunnu tuottavan vaikeuksia, kun pennut ovat Tiukun kupista maistelleet eukanubaa jo yli viikon. Hauskan näköistä kun äiskä ja pari pentua syövät samasta kupista samaan aikaan. Toki pennut edelleen jauhelihaa saavat, ja siinä seassa myös välillä raejuustoa, kananmunankeltuaista, kermaviiliä, piimää jne., mutta mitään vellivaihetta ei sitten tarvittukaan kun tosiaan ihan suoraankin nappuloihin siirtyminen tuntuisi onnistuvan :) Kaikki pennut ovat jo pidempään osanneet myös juoda nätisti vettä vesikupista.

Sadetta on viime päivinä riittänyt, mutta onneksi mukaan on mahtunut myös aurinkoisia päivinä. Ollaan käyty nyt kolmesti ulkoilemassa puistossa ja ujous ei todellakaan tunnu vaivaavan. Pennut pomppivat hauskasti nurmella ja eksyvät välillä jo aika kauaskin.. Etenkään Minille yli 30 metriä ei tunnu olevan etäisyys eikä mikään :D Lapsissa alkaa olla jo vähän liikaa vahtimista yhdelle käsiparille.

Eilen kokeiltiin ekan kerran autossa matkustamista. Pennut saivat olla takapenkillä isossa kevythäkissä äiskän kanssa ja kiipeillä halutessaan sieltä mun syliin. Ainut joka tuli hieman pahoinvoivaksi oli kasvattaja itse kun pentujen reaktioita ja menoa tarkastellessa ei tullut seurattua tietä ollenkaan. Pennut leikkivät ja hammastelivat milloin mitäkin, edes kuopat tai muu auton heilunta ei näyttänyt tuntuvan yhtään missään.

Symmetrinen "asetelma" :D
Nyt lähdetään pentujen kanssa pihalle nauttimaan auringosta ja illalla on tiedossa käsittelyharjoituksia, tänään on taas aika leikata pentujen kynsiä ja totutella samalla vähän lisää mm. harjailuun ja tassujen pyyhkimiseen pyyhkeellä. Näitä ollaan harjoiteltu nyt pari kertaa viikossa, mutta ihan vastalauseitta ei kyllä etenkään kynsienleikkuu vielä suju. Shiban pentujen ollessa kyseessä tämä ei tosin varsinaisesti yllätä.. ;)

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Oi, Tiukullahan on tänään synttärit! Paljon onnea 2-vuotiaalle neitoselle <3

Essi kirjoitti...

Voi ei, mikä ihana pentuasetelma :D kyllä voivat olla söpöjä. Axilurin voi liuottaa pieneen määrään vettä, on helppo antaa vaikka ruiskulla suoraan suuhun.
Tiukulle onnittelut!