elokuuta 25, 2010

12 vrk

Ylihuomenna naperoilla tulee täyteen kaksi viikkoa! Jee :) En malta odottaa, että pentujen silmät ja korvat aukeavat.

Lapset tuntuu tosin kasvavan kauheaa vauhtia jo nyt. Pari päivää pentukopassa on jo konttailtu (jotain ryömimisen ja kävelyn välimaastoa) ja painittu koko kolmen koplan voimalla. Hauskan näköistä touhua! :) Eilen myös näytti siltä, että Pontus istui. Vähän asento oli vielä sellanen etukumara, mutta takajalat oli nätisti pyllyn alla etujalkojen kannatellessa muuta kroppaa. Aika taitavaa! :P Haukottelut ja muut "irvistykset" on nyt myös erotettavissa paljon selvemmin kuin aiemmin. Toka maisteli kovasti tänään omaa tassuaan ja Eka vähän äiskän poskea, mutta sitten kun siitä ei saanut otetta niin Pontuksen jalka tuli kuin pelastuksena tilalle :D

12 vuorokautta vanhojen pentujen tassut ovat samettisen pehmeät ja sileät, turkki voimistuu päivä päivältä. Pontuksella on vähän pidempi turkki kuin isosiskoilla. Myös kaikkien kolmen kirsut alkavat nyt olla jo kokonaat mustat.

Painot ovat nousseet tasaisesti 30-50 grammaa päivässä. Eilen eka eli Mini painoi 615g, Toka (työnimi vielä haussa) 635g ja kolmonen eli Pontus 685g.

Ja mikä parasta, Tiuku alkaa olla jo takaisin normaalin ruokavalionsa parissa ja vatsa tuntuu toimivan. Ruoka maistuu enemmän kuin hyvin, joten ruokakuppeja pitää olla visusti kolistelematta silloin kuin pennuilla on ruokailu käynnissä, muuten on emokoira salamana keittössä ja pennut jää kitisemään laatikkoon.. :)

Pentujen puolisisko, Puntin tytär Blackroyal's Biri oli muuten shibojen erikoisnäyttelyn VSP Heinolassa. Toivotaan, että näistä pikkutytöistä kasvaa samanlaisia hurmureita :-)

Tässä ensimmäiset nassukuvat 11vrk ikäisistä tytöistä. Minillä oli ihan omat mielipiteensä kuvaamisesta, hän näyttää joka kuvassa lähtevän lentoon ja ääntely oli muuten myös sen mukaista :D Aikamoisen potra tyttö, ei varmaan jää kyllä pienimpänäkään pahnan pohjimmaiseksi.. Kakkosella taas on hauska tyyli syödä; kyljellään ja takajalat ilmassa räpiköiden. Pontus pitää syödessä edelleenkin kovinta maiskutusta.

Mini Jr
Toka
Pontus

3 kommenttia:

Jaana & Ganon kirjoitti...

oi "marsut" ovat kasvaneet kovasti! Kynnetkin näyttävät jo kasvaneen, minkä ikäisinä pennuilta muuten leikataan ensimmäisen kerran kynnet? Muista jatkaa kertomuksia, niitä on mukava lukea :)

Anne kirjoitti...

Pontuksella on ihana pää! :)

Sini kirjoitti...

Jaana, kynnet tosiaan ovat kasvaneet! Oli ihan yllätys minullekin, ne ovat olleet jo useamman päivän aika terävät ja tarttuvat vaatteisiin. Huomenna ajattelin leikata kynsiä ekan kerran, saa nähdä mitä siitäkin tulee :D