elokuuta 15, 2010

Pennut 2vrk

Täällä kaikki hyvin :) Tytöt ovat tosi reippaita ja pieniä eroja pentujen käytöksessä on jo huomattavissa. Eka on kovin pitämään ääntä, inisee heti jos tippuu nisältä tai ei löydä äitiä nopeasti. Ekalle on annettu lempinimeksi vipeltäjä, hän tetsaa aikamoista vauhtia kohti nisää jos nälkä tosissaan yllättää :-) Kakkonen on pennuista ehkä "vaatimattomin", nukkuu mielellään Tiukun takaosan lähellä (takajalkojen välissä tai hännän vieressä). Kolmonen on saanut työnimen Pontus. Hän on hyvin määrätietoinen syömäri, maiskutus vain kuuluu kun flikka imee maitoa ja juuri aamulla ihmettelin kun Pontuksen häntäkin näytti vispaavan syödessä :D Pontus on pennuista myös paras roikkumaan Tiukun nisällä, jos Tiuku nousee kesken imetyksen.

Kaikki pennut ovat kasvaneet kahdessa vuorokaudessa ihan mukavasti. Eka painaa nyt 288g (kasvua 30+40=70 grammaa), Toka 293g (24+33=57 grammaa) ja Pontus 323grammaa (33+42=75grammaa). Vuorokausikasvun pitäisi olla vähintään noin vajaan 20gramman luokkaa, joten hyvältä vaikuttaa.

Palauttavana ruokana Tiuku sai synnytyksen jälkeen lihalientä, raejuustoa, munankeltuaista, jauhelihaa ja vähän nappulaa.Eilen emällä alkoi kuitenkin pieni ripuli. Ilmeisesti yksi uupuva jälkeinen tuli perjantai-illan aikana ulos ja sen tyttö oli syönyt samantien. Tänään aamulla Tiuku tuli herättämään mut parin tunnin välein ja käytiin ulkona. Tuossa viimeisellä lenkillä, yhden maissa päivällä, kakka oli kuitenkin jo jokseenkin kiinteää ensimmäisen kerran sitten eilisen aamun. Eilenkin vatsa oli jo hieman löysällä, joten annoin Canikuria yöllä ennen nukkumaanmenoa, aamuyöstä ja aamulla. Äsken hain vielä päivystävästä apteekista maitohappobakteerivalmistetta (Apuksen Tehobakt Pet) sekä keitin täksi päiväksi Tiukulle annokset riisiä jauhelihalla höystettynä. Toivottavasti saadaan näillä keinoin ripuli nopeasti kuriin :)

Pentujen seuraamisen lisäksi on ollut mahtavaa seurata myös Tiukun emänvaistojen ohjaamaa toimintaa. Esimerkiksi avautumisvaiheessa juuri ennen työntöjen alkamista, Tiuku päätti ettei vesikuppi sovi pentulaatikkoon. Olin tarjonnut hänelle vettä ja laskin kupin hetkeksi pentulaatikon nurkkaan. Se ei Tiukulle sopinut, vaan hän siirsi pentulaatikon pohjaa suojanneen ison pyyhkeen juomakupin päälle ja oikein tunki pyyhkeen vesikuppiin! Vesikuppi lähti pentulaatikon ulkopuolelle ja pyyhe kylppäriin kuivumaan ;)

Vähän olen ihmetellyt myös Tiukun tapaa kantaa lempipehmolelunsa pentulaatikkoon pentujen seuraksi. Pikkasen sai hieraista silmiä, kun pentujen ensimmäisenä yönä keskellä yötä herätessäni laatikossa näkykin kolmen tumman möykyn sijaan neljä :D Aika nopeasti yksi möykyistä tunnistautui kuitenkin Tiukun pieneksi pehmoleijonaksi. Seuraavana päivänä lelut ovat vain lisääntyneet, nyt laatikossa pötköttää pentujen ja leijonan lisäksi nokaton ankka, pulleamahainen nalle, pehmeä vinkupallo ja tyhjennetty majava. Pennut nukkuvat mielellään suloisesti pehmolelujen vieressä, alla tai päällä.

6 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Tosi kiva lueskella näitä juttuja pentusista :) On se niin mielenkiintosta miten niitä käyttäytymiseroja voi huomata jo ihan pikku pennuista.
Toivottavasti Tiuku on jo tervehtynyt. Jännä miten neiti toimi sen vesikupin kanssa! :D

Sini kirjoitti...

Tiuku tervehtyi ihan ennätysnopeasti! Varmaan ajoissa aloitettu lääkitys auttoi, ripuli oikeastaan jo taltutettu eiliseen iltaan mennessä :)

Anne kirjoitti...

Hieno juttu :)

Anonyymi kirjoitti...

hei! olen harkinnut äitini kanssa pennun ottoa kun minulla on kohta synttärit ja toivoisin syntymä päivä lahjaksi shiban pentua mutta ei olisi vielä 100% että saisinko sellaisen mutta äitin sanoi että hän harkitsee sitä että olisiko niitä pentuja vapaana? :D t:sofia

Sini kirjoitti...

Sofia, iloista syntymäpäivää! :) Shibanpennut ovat hyvin kysyttyjä ja usein varattuja jo ennen syntymäänsä, kuten meilläkin. Tutustukaa rauhassa rotuun ja jos olette todella kiinnostuneita, kannattaa ottaa ajoissa yhteyttä sopivilta tuntuviin kasvattajiin. Omaa pentua voi joskus joutua odottamaan vuodenkin verran.

Elisa kirjoitti...

Onpa kiva päästä lukemaan pentujen elämää täältä blogista! Kiva idea Sini :)

Onnittelut vielä suloisista pennuista!

Elisa, Tico-Kisu-Meiko