elokuuta 27, 2010

2 viikkoa

Tässä kasvukäyrää ja painonseurantaa pentujen ensimmäisten kahden viikon osalta. Pontus on kasvanut hyvinkin tasaista tahtia, isosiskot vähän vaihtelevammin, mutta heikompien päivien jälkeen "paikkaus" on monta kertaa tullut heti seuraavana päivänä :) Tänään rikottiin taas ennätyksiä, kun Tokan paino oli kasvanut huimat 71 grammaa  vuorokaudessa. Heikoin kasvu ajoittui ekalle viikolle, vuorokausille 4-5, jolloin ripulin vuoksi Tiuku joutui olemaan melkein koko päivän paastolla. Kaiken kaikkiaan tyttöjen kasvu on kuitenkin ollut hyvää, sillä mm. Parempaan pentutulokseen kirjassa todetaan, että pennun tulisi kasvaa noin aikuispaino (kg) x 2 muutettuna grammoiksi. Eli kun shibanartun paino aikuisena on noin 9 kg, tyttöjen tulisi kasvaa 18 grammaa vuorokaudessa.

Klikkailkaa suuremmaksi :)
Minin silmät alkaa olla nyt jo aika hyvin auki, Toka tulee hyvää vauhtia perässä. Pontuksella silmät ovat vasta ihan hieman raollaan, joten pari päivää varmaan menee vielä että hänenkin tähtisilmiä päästään ihastelemaan. Pentujen kehitys on ollut viime päivinä kyllä huimaa, kaikkia pieniä juttuja tulee esiin joka päivä :) Minillä alkaa liikkuminen muistuttaa jo jonkinlaista huteraa kävelyä, Pontus vispaa takajalkaa kun häntä rapsuttelee korvan takaa ja Toka hamuilee pentulaatikon reunoja pitkin jo nyt ylemmäs.. Saa nähdä koska joku näistä jo kipuaa laitojen yli :)

Ja Tiuku on jo normaalilla ruokavaliolla, ruoka maistuu todella hyvin! Huomenna saakin käydä eläinkaupassa hakemassa ison säkin lisää ruokaa, nappulat ovat huvenneet viime päivinä aika vauhtia. Tiukun kanssa voidaan nyt alkaa ulkoilemaan taas enemmän, tosin sellaisia puolen tunnin päivälenkkejä ollaan jo tällä viikolla käytykin kun Tiuku tuntuu kovasti nauttivan "omasta ajastaan" vaikka hoitaakin pentuja tunnollisesti. Parit hepulitkin on neiti ehtinyt jo säntäilemään, alkaa näkyä siis merkkejä luonteen palautumisesta ihan ennalleen ;) 1,5kk tässä onkin jo elelty Tiukun kanssa tätä vähän rauhallisempaa elämää, pidemmän päälle olisi saattanut käynyt aika tylsäksi eli ihan mahtavaa, että meidän ilopilleri ja vauhtineiti alkaa kohta olla taas oma itsensä! :-)

Ei kommentteja: