elokuuta 20, 2010

Ensimmäinen merkkipäivä

Tänään tuli pennuilla mittariin kokonainen yksi viikko! :-) Kaikki lapset ovat aivan ihania, samoja eroja on edelleen huomattavissa kuin parinkin päivän iässä. Kaikkien pentujen paino oli tuplaantunut eiliseen (eli 6 vrk ikään) mennessä, eli kasvuvauhti on ihan sopiva. :) Myös koukistusrefleksi on vaihtunut ojennukseen pikkuhiljaa muutaman viime päivän aikana.

Pontus 3vrk
Ihan vastoinkäymisittä ekasta viikosta ei kuitenkaan ole selvitty, kun ripuli, josta Tiuku jo näytti tehneen ennätysparantumisen, palasi ma-ti takaisin oksentelujen kera. Tiuku sai uuden, kokonaisen Canikur-kuurin ja joutui paastoamaan päivän verran. Onneksi pahimmasta vesiripulista, oksentelusta ja ulkona ramppaamisesta selvittiin nopeasti, mutta edelleenkin vatsa tuntuu olevan hiukan herkillä enkä ole vielä uskaltanut palauttaa tyttöä takaisin normaaliin ruokavalioon. Pentujen kasvukäyrä sai neljännen ja viidennen vuorokauden välissä aika ikävän näköisen "lommon" (kasvuvauhti putosi melkein puolella), mutta onneksi sitä ennen oltiin kasvettu hyvin reippaasti ja heti seuraavana päivänä palattiin normaaliin 30-40 gramman kasvuvauhtiin, jossa nyt on myös pysytty. Toistaiseksi Tiuku on syönyt vasta riisiä, jauhelihaa, piimää ja lihapullia, mutta viikonlopun aikana toivottavasti vatsa alkaa kestämään jo pentunappulaa.

Toka 5vrk
Myös kodit pennuille on nyt päätetty. Sijoitustyttö lähtee Jyväskylään, kaksi muuta Tampereelle ja Helsinkiin. Kovin lähelle Vaasaa ei siis jää kukaan pikkuisista, mutta onneksi muuten on ihan mahtavat kodit tiedossa. Eli kasvattajatäti sitten vaan soittelee kuulumisia tai tunkee kylään jos ikävä yllättää - voitte varautua jo tässä vaiheessa, pennunostajat :-) Lopullisten kotien päättäminen oli yhtä mahdottoman vaikea tehtävä kuin olin enteillytkin, mutta lopulta oikeastaan pentujen sukupuolet ratkaisivat asian ja nimenomaan omaa shibatyttöään odottaneet perheet tulevat saamaan pikkuriiviönsä omakseen lokakuussa. Onneksi sinne on vielä aika pitkä aika.. :)

Eka 4vrk
Ehdin jo tekemään ensimmäiset ostoksetkin pennuille, kun tilasin Biltemasta pentuaitauksen (no, päädyin lopulta kompostikehikkoon lukemani perusteella - tilavaa, korkeareunaista, edullista ja toimivaa!) ja samassa lähti mukaan sitten muutakin pientä kun kerran samalla postimaksulla sai. Bilteman toiminta oli varsin tehokasta, tilauksen postitin ma-iltana ja Vaasan matkahuollossa se odotteli jo keskiviikkona! Ja tosiaan hinnat eivät päätä huimaa, eli voin suositella :) K-raudasta käytiin myös hakemassa sarana ja hakaset valmiiksi odotellessa sitä, että pentulaatikkoon pitää tehdä oviaukko kun pennut eivät enää pysy laitojen sisällä vaan kiipeilevät yli.

Nyt meillä onkin sitten tiedossa tyttöjen viikonloppu, kun Aleksi lähti käymään Salossa. Mikäpä meillä täällä viidestään, luultavasti me Tiukun kanssa otetaan mallia pennuista - eli syödään hyvin ja pötkötellään :-)

Penskat 5vrk ruokailemassa

2 kommenttia:

Coco kirjoitti...

Voi että millaisia palleroita! Ihania tyttöjä kaikki. Olen seuraillut muutenkin kennelin toimintaa ja Tiuku on kyllä tosi nätti tyttö :). Ollaan avokin kanssa harkittu shiba narttua parin vuoden päästä, joten pitääpä seurailla jos se Tiuku saisi toisen pentueen :)...

Sini kirjoitti...

Coco, onpa kiva kuulla, kiitos! :) Seurailkaa ihmeessä, ihan vielä en uskalla lupailla toisesta pentueesta :-)